Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Μέση Ανατολή, ενώ δραματική, λόγω του ψύχους είναι η κατάσταση χιλιάδων προσφύγων από την Συρία, που ζουν σε καταυλισμούς, ενώ στο Κάιρο χιόνισε μετά από 112 χρόνια.

Στο Κάιρο, οι κάτοικοι που δεν είχαν ξαναδεί χιόνι στη ζωή τους, ανέβασαν εντυπωσιακές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, μεταξύ αυτών και καμήλες να κάθονται πάνω σε παχύ στρώμα χιονιού.

Παχύ στρώμα χιονιού καλύπτει τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Οι δρόμοι έχουν ερημώσει, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι πρακτικά αδύνατη. Τα πάντα έχουν καλυφθεί κάτω από τουλάχιστον μισό μέτρο χιόνι. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν να ανοίξουν τους δρόμους, ωστόσο οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέες χιονοπτώσεις και σήμερα.

Η σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή της Ιερουσαλήμ και μεγάλα τμήματα της Δυτικής Όχθης με αποτέλεσμα να παραλύσει η πόλη. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν μέχρι νεοτέρας, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Στη Λωρίδα της Γάζας, το νερό έφτασε σε πολλές περιοχές έως τον δεύτερο όροφο κάποιων κτιρίων. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, η κυκλοφορία διεκόπη, ενώ κλειστές παρέμειναν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Οι διασώστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί.

Στην Ιορδανία και στην Τουρκία, δραματική είναι, λόγω της κακοκαιρίας, η κατάσταση των δεκάδων χιλιάδων Σύρων προσφύγων. Με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, οι αρχές μοιράζουν κουβέρτες και ζεστά ρούχα σε καταυλισμούς προσφύγων, η ζωή των οποίων κινδυνεύει άμεσα λόγω του ψύχους. Από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο 300.000 Σύροι έχουν βρει καταφύγιο στην Ιορδανία. Κλειστές παρέμειναν οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους ήταν εξαιρετικά δύσκολη.