Τη μερική διακοπή των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου Arena Amazonia στην πόλη του Μανάους διέταξε βραζιλιάνικο δικαστήριο, μετά το θάνατο ενός εργάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Σάββατο όταν έπεσε από ύψος 35 μέτρων.

Το εν λόγω περιστατικό έχει εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του σταδίου εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2014 στη χώρα.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν να σταματήσουν οι εργασίες «σε όλα τα τμήματα που βρίσκονται σε ύψος» ώστε να διεξαχθούν έρευνες σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων.

«Περίπου το μεσημέρι της Κυριακής ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε απόφαση δικαστηρίου για τη μερική διακοπή των εργασιών», ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εταιρεία συμμορφώθηκε άμεσα με την απόφαση και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης επανέναρξη των εργασιών. Μέρος των εργασιών θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Ο 22χρονος Μαρκλουέντο ντε Μέλο Φερέιρα εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ είναι ο πέμπτος εργαζόμενος που χάνει τη ζωή του από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των γηπέδων.