Σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε από δικαστήριο της Ρώμης ο Σιμόνε Ντι Στέφανο, ο αντιπρόεδρος του ιταλικού ακροδεξιού «κοινωνικού κέντρου» Κάζα Πάουντ, για «κλοπή», διότι αφαίρεσε μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την διάρκεια διαδήλωσης.

Η «κλοπή» αυτή της σημαίας της ΕΕ έγινε στην ιταλική πρωτεύουσα το Σάββατο από μπαλκόνι των γραφείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την διάρκεια διαδήλωσης του λεγόμενου «κινήματος με τα δίκρανα» εναντίον των πολιτικών λιτότητας, στο οποίο συμμετέχουν οδηγοί φορτηγών, άνεργοι, έμποροι, βιοτέχνες και άλλοι.

Το στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης είχε ανέβει στο μπαλκόνι χρησιμοποιώντας μια σκάλα, σε μια προσπάθεια να αντικαταστήσει την σημαία της ΕΕ με αυτή της Ιταλίας.

Ο Ντι Στέφανο παρέμεινε προφυλακισμένος επί δυο ημέρες. Σήμερα αρμόδιος δικαστής διέταξε την αποφυλάκισή του, ορίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να παρουσιάζεται υποχρεωτικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές την εβδομάδα.

Περίπου τριάντα μέλη του Κάζα Πάουντ είχαν διαδηλώσει σήμερα το πρωί έξω από το δικαστήριο της Ρώμης όπου θα εμφανιζόταν ο Ντι Στέφανο, απαιτώντας την αποφυλάκισή του.