Μέλη του "Επιτελείου για την υπεράσπιση του κροατικού Βούκοβαρ", της οργάνωσης βετεράνων πολέμου που συγκέντρωσε υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος κατά της χρήσης της κυριλλικής γραφής, ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία Μπαν Γέλασιτς του Ζάγκρεμπ προς την Κροατική Βουλή.

Εκτός από τα μέλη της οργάνωσης στην κεντρική πλατεία της κροατικής πρωτεύουσας συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές τους, οι οποίοι τραγούδησαν τον κροατικό εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα υπέρ της Κροατίας και υπέρ του Βούκοβαρ.

Συνοδεία πολιτών που κρατούν πανό με τα συνθήματα "Ο λαός αποφασίζει" και "Δεν είστε αναντικατάστατοι", "Αν θέλατε να ακούσετε τα θύματα πολέμου, δεν θα γινόταν δημοψήφισμα".

Μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην οργάνωση ήταν και ο Κροάτης προπονητής του ποδοσφαίρου Τσίρο Μπλάζεβιτς. 

Οι εκπρόσωποι του "Επιτελείου για την υπεράσπιση του κροατικού Βούκοβαρ" θα παραδώσουν στον πρόεδρο της Βουλής, Γιόσιπ Λέκιτς τις κάλπες με περισσότερες από 680.000 υπογραφές υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη χρήση μειονοτικής γλώσσας και γραφής. 
   Με την παράδοση των υπογραφών αρχίζει η διαδικασία προκήρυξης του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του συνταγματικού νόμου για τις μειονότητες, ώστε για τη διγλωσσία σε μία τοπική κοινότητα να είναι απαραίτητο η μειονότητα να αποτελεί το 50% του πληθυσμού και όχι το 1/3 όπως προβλέπεται τώρα. Αυτό θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση της κυριλλικής γραφής στο Βούκοβαρ, όπου το 30% είναι Σέρβοι.  
   Ο πρόεδρος της επιτροπής θεμελιωδών και νομικών ζητημάτων της οργάνωσης, Βλάντο Ίλικιτς δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κροατίας HR ότι αν δεν τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αυτό θα προκαλέσει συνταγματική κρίση.
   Θα προσπαθήσουμε να παραδώσουμε τις υπογραφές στον πρόεδρο της Βουλής με αίτημα το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρξουν αλλαγές στο νόμο περί δημοψηφίσματος, όπως έχουν αναγγείλει ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βέσνα Πούσιτς, τόνισε.