Για τουλάχιστον 21 νεκρούς που σφαγιάσθηκαν στη ΛΔ του Κονγκό, μεταξύ των οποίων και παιδιά  κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες που δίνει στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ

Σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ (Monusco)στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πολλά παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση «ακραίας βαρβαρότητας».

Τα θύματα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά το μικρότερο από τα οποία ήταν μόλις λίγων μηνών, κατακρεουργήθηκαν με μαχαίρια στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στα χωριά Μουσούκου και Μουέντα, στην περιοχή Μπένι της επαρχίας του Βόρειου Κίβου. Ορισμένα από τα πτώματα βρέθηκαν ακρωτηριασμένα.

«Τρία ανήλικα κορίτσια βιάστηκαν από τους δράστες και κατόπιν αποκεφαλίστηκαν. Το ακρωτηριασμένο πτώμα ενός μωρού βρέθηκε σε ένα δέντρο στο χωριό Μουσούκου» ανέφερε η ανακοίνωση, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη σφαγή.

Η Monusco δεν διευκρινίζει ποιοι μπορεί να ευθύνονται για την επίθεση.

Ωστόσο, το σημαντικότερο κίνημα της επαρχίας, η «Πολιτική Κοινωνία του Βόρειου Κίβου» εκτιμά ότι η σφαγή διαπράχθηκε από τους Ουγκαντέζους αντάρτες των ADF-Nalu (Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις-Εθνικός Στρατός για την Απελευθέρωση της Ουγκάντας).

Η Πολιτική Κοινωνία, στην οποία μετέχουν διάφορες ενώσεις, συνδικάτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, κάλεσε τον στρατό της ΛΔ του Κονγκό και τη Monusco να οργανώσουν μια επιχείρηση εναντίον των ADF-Naul για να απελευθερώσουν αυτή τη ζώνη.

Η Monusco από την πλευρά της έχει ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για την υπόθεση και ανέφερε ότι εντείνει τις περιπολίες της και ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσει την προστασία του πληθυσμού.