Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους από νέες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις σε μια συνοικία ανταρτών στο Χαλέπι, την μεγάλη αυτή πόλη της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι επιδρομές είχαν στόχο σήμερα το πρωί την συνοικία Σάαρ, στο ανατολικό Χαλέπι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται επίσης ένας έφηβος και μια γυναίκα.

Την Κυριακή η πολεμική αεροπορία της Συρίας πραγματοποίησε μια από τις πιο φονικές επιδρομές, με 76 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 28 παιδιά, σε συνοικίες ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι, ενώ χθες τουλάχιστον 10 άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν επίσης από αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και ενόπλους, οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποιούν στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών «βαρέλια εκρηκτικών». Πρόκειται για μεταλλικά βαρέλια που φέρουν στο εσωτερικό ένα στρώμα τσιμέντου και τα έχουν γεμίσει με ΤΝΤ, για να «προκαλούν τις μέγιστες καταστροφές και θανάτους», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.