Αξιωματούχοι στην Ιορδανία ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ένας Σύρος πρόσφυγας και τα δυο του παιδιά έχασαν σήμερα την ζωή τους όταν γκαζάκι που χρησιμοποιούσαν στην μαγειρική εξερράγη και πήρε φωτιά μέσα στην σκηνή τους στον καταυλισμό προσφύγων του Ζαατάρι.

Ο 40χρονος άνδρας, όπως και ο γιος του ηλικίας 8 ετών και η κόρη του ηλικίας 3 ετών, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και πέθαναν, ενώ μια 12χρονη κόρη του διακομίστηκε σε ειδική μονάδα στο Αμάν, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο νοσοκομειακός αξιωματούχος Σαμίρ Μασάκμπεχ.

Ο καταυλισμός του Ζαατάρι, ο οποίος βρίσκεται στην έρημο κοντά στην συριακή μεθόριο, φιλοξενεί περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες, το ένα πέμπτο από τους περίπου 500.000 Σύρους που υπολογίζει η Ιορδανία ότι έχει υποδεχθεί στο έδαφός της.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα ασυνήθιστο κύμα ψύχους για την περιοχή έπληξε την Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα την Ιορδανία, με χιονοπτώσεις, οι οποίες ήρθαν να επιδεινώσουν τις ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής των προσφύγων στην χώρα αυτή.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για την συγκέντρωση του ποσού ρεκόρ των 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύνολο των ανθρωπιστικών του επιχειρήσεων, τα μισά εκ των οποίων προορίζονται για τα θύματα της συριακής σύγκρουσης.