Το κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Ιορδανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας από τους ηγέτες του έχει δεχθεί απειλές και κάλεσε τις αρχές να εντοπίσει τους δράστες και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μέλη της οικογένειας του Χάμζα Μανσούρ, του γενικού γραμματέα του Μετώπου Ισλαμικής Δράσης (FAI), της πολιτικής πτέρυγας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δέχθηκαν απειλές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την κατοικία του Μανσούρ.

"Αυτές οι ανεύθυνες απειλές πραγματοποιούνται την ώρα που μαζί με άλλα αξιότιμα άτομα στην χώρα έχουμε εμπλακεί σε ένα σοβαρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων" προσθέτει η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στο μεταξύ, οι γιατροί του δημόσιου τομέα ανέστειλαν σήμερα την απεργία που είχαν προγραμματίσει ζητώντας καλύτερους μισθούς, μετά από συμφωνία ανάμεσα στην ένωσή τους και τον πρωθυπουργό Μααρούφ Μπαχίτ.

"Σχεδόν 4.000 γιατροί του δημόσιου τομέα ανέστειλαν την απεργία τους μετά από μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό η οποία οδήγησε σε μία συμφωνία για αύξηση των μισθών" δήλωσε ο Άχμαντ Αρμούτι, πρόεδρος της ένωσης ιατρών της Ιορδανίας.

"Το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει αυτήν την πρόταση το Σάββατο" πρόσθεσε.

"Η απεργία είχε στόχο να επιτευχθούν καλύτερες συνθήκες και μία αύξηση των μισθών των ιατρών που εξαρτώνται από το υπουργείο Υγείας. Κερδίζουν περίπου 360 έως 450 δηνάρια (500- 635 δολάρια) τον μήνα, κάτι που είναι μία τραγωδία για τις σημερινές συνθήκες" σημείωσε.