Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας, η Hurriyet, αποτέλεσε το αντικείμενο περιπαικτικών σχολίων καθώς μπέρδεψε τον Γερμανό ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Γκερτ Μίλερ, με τον συνονόματό του πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου Γκερτ Μίλερ.

Η Χουριέτ δημοσίευσε μια φωτογραφία του υπουργού με λεζάντα στην οποία αναφερόταν ότι ο πρώην αστέρας της Μπάγερν Μονάχου, Γκερτ Μίλερ, ανέλαβε το αξίωμα αυτό.

“Γεννηθείς το 1945, ο πρώην επιθετικός της εθνικής ομάδας της Γερμανίας και της Μπάγερν Μονάχου. Καλύτερος σκόρερ της εθνικής‘ (ομάδας της άλλοτε Δυτικής Γερμανίας), αναφέρεται στην λεζάντα κάτω από την φωτογραφία του νεοδιορισθέντα υπουργού.

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild πρότεινε να υπάρξει μεγάλη κάλυψη του σφάλματος, σημειώνοντας: «Φαίνεται ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο δεν έχει γίνει ακόμη πολύ γνωστό» και συνεχίζει: «Η εφημερίδα δεν έδωσε μόνον ένα νέο επάγγελμα στον Μίλερ, αλλά τον μεγάλωσε επίσης κατά 10 χρόνια!».

Η Bild επέμεινε ως εκ τούτου στο γεγονός ότι ο υπουργός που προέρχεται από τις τάξεις της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) έχει γεννηθεί το 1955.