Μια  73χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Κίνα από το στέλεχος Η10Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος τονίζει ότι πρόκειται για το πρώτο γνωστό κρούσμα του ιού αυτού στον άνθρωπο.

Η γυναίκα πέθανε από τον ιό στις 6 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες αφού προσβλήθηκε από την νόσο, επισημαίνει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.
Σημειώνεται ότι ο ιός αυτός έχει εντοπιστεί από το 1965 σε πτηνά σε τουλάχιστον επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η πηγή της μόλυνσης της γυναίκας, αν και όπως είναι γνωστό τον ιό αυτόν φέρουν τόσο τα άγρια πουλιά, όσο και τα πουλερικά και η ασθενής είχε επισκεφθεί μια αγορά πτηνών τέσσερις ημέρες προτού νοσήσει.

Η γυναίκα αυτή, η οποία πέθανε στην Ναντσάνγκ, την πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής επαρχίας Τζιανγκσί, έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Επίσης ο Οργανισμός αναφέρει ότι  τα μέλη της οικογένειάς της και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή δεν εκδήλωσαν συμπτώματα της νόσου, ενώ  δεν εντοπίστηκαν στην περιοχή παρόμοια κρούσματα

Οι κινεζικές αρχές διεξάγουν έρευνα για το κρούσμα του Η10Ν8 και έχουν εντείνει τα μέτρα επίβλεψης για τον εντοπισμό και τον έλεγχο των λοιμώξεων, κατέληξε ο ΠΟΥ.

 

TAGS