Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε σήμερα την προειδοποίησή του κατά του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία, πριν από την συνάντηση που προβλέπεται να έχει η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με εκπροσώπους της λιβυκής αντιπολίτευσης στο Παρίσι.

"Ο Μουάμαρ Καντάφι έχει χάσει τη νομιμότητά του και πρέπει να φύγει" δήλωσε ο κ. Ομπάμα που δέχτηκε στο Οβάλ Γραφείο στο Λευκό Οίκο τον δανό πρωθυπουργό Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

"Και οι δύο μας μοιραζόμαστε την άποψη ότι ο Μουάμαρ Καντάφι έχει χάσει κάθε νομιμότητα και πρέπει να φύγει" ενανέλαβε ο κ. Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος  έχει επανειλημμένα καλέσει τον Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία και εκτίμησε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει "να μιλήσει αυστηρά κατά κάθε βιαιότητας σε βάρος των πολιτών" της Λιβύης ενώ παράλληλα υποσχέθηκε να προσφέρει ανθρωπισιτκή βοήθεια στους πρόσφυγες και αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Σημειώνεται ότι η Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να συναντηθεί στο Παρίσι με τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ εκπρόσωπο του Εθνικού Λιβυκού Συμβουλίου Μετάβασης και αρμόδιο για διεθνή θέματα του Συμβουηλίου , τη στιγμή που οι δυνάμεις του Καντάφι φάινεται ότι κερδίζουν έδαφος έναντι των εξεγερμένων, καταλαμβάνοντας πολλές πόλεις στρατηγικής σημασίας.