Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον αποφάσισε την αποστολή μιας ομάδας στην Βεγγάζη, η οποία αποτελεί προπύργιο των αντικαθεστωτικών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον "σχεδιασμό" της αντιμετώπισης της κρίσης στην Λιβύη.

Αυτή η αποστολή, που αποτελείται από μέλη της διπλωματικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφτασε στην περιοχή και αναμένεται να επισκεφθεί τα σύνορα μεταξύ Λιβύης και Αιγύπτου, ανέφερε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιανσιτς.

Στόχος της αποστολής "είναι να συλλέξουν πληροφορίες και να εκτιμήσουν την κατάσταση προκειμένου να υποστηριχθεί ο σχεδιασμός σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης για την απάντηση στην λιβυκή κρίση", πρόσθεσεμ, ενώ ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης ανέφερε ότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη αποτελεί μέρος του σχεδιασμού.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μούσα Κούσα συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών Αμπντελιλάχ Αλ Χατίμπ στη Τρίπολη  και συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν και μια δεύτερη συνάντηση αύριο, όπως μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο Jana.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ο κ. Αλ Χατίμπ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας , έφτασε στην Τρίπολη για να δεί "την πραγματική κατάσταση" που επικρατεί στη Λιβύη.