Σε ψυχιατρική κλινική ο διερμηνέας που προκάλεσε σάλο στην τελετή για τον Μαντέλα

Σε ψυχιατρική κλινική ο διερμηνέας που προκάλεσε σάλο στην τελετή για τον Μαντέλα

Ο διερμηνέας στη νοηματική κατά την επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος έκανε ασυνάρτητες χειρονομίες και ισχυρίστηκε ότι έπαθε σχιζοφρενική κρίση, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, όπως μετέδωσε σήμερα ο Τύπος της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Star, η σύζυγός του τον οδήγησε σήμερα σε ψυχιατρική κλινική όπου εισήχθη αμέσως.

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες. Τον υποστηρίξαμε γιατί μάλλον έπαθε κατάθλιψη», δήλωσε η σύζυγός του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ταμσάνκα Τζαντζιέ, 34 ετών, είχε ραντεβού για εξετάσεις σε μια ψυχιατρική κλινική στις 10 Δεκεμβρίου, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο του Σοβέτο η επιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα. Ο Τζαντζιέ αναγκάστηκε να ακυρώσει το ραντεβού όταν του προτάθηκε να αναλάβει τη διερμηνεία στη νοηματική της τελετής.

Όταν η κοινότητα των κωφών της Νότιας Αφρικής κατήγγειλε ότι δεν κατάλαβε ούτε λέξη από τις χειρονομίες του Τζαντζιέ, για να δικαιολογηθεί ο διερμηνέας δήλωσε ότι έπαθε σχιζοφρενική κρίση λέγοντας ότι «είδα αγγέλους να πέφτουν στο στάδιο» και ότι «άκουσα φωνές».

Μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αναγκάστηκε να ζητήσει επισήμως συγγνώμη από την κοινότητα των κωφών.

Η κύρια οργάνωση κωφών της Νότιας Αφρικής επεσήμανε από την πλευρά της ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζαντζιέ έχει κάνει ασυνάρτητη διερμηνεία στη νοηματική σε επίσημη τελετή, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη σταλεί σχετική έκθεση για τον διερμηνέα αυτόν στην κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο