Δεν εκτελούνται προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο των Σκοπίων λόγω της πυκνής ομίχλης και της παρουσίας του νέφους, από το βράδυ της Τετάρτης.

Τα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στα Σκόπια, προσγειώνονται στα αεροδρόμιο της Οχρίδας και της Σόφιας, ενώ όλες οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο των Σκοπίων έχουν ακυρωθεί.

Το πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου θα αποκατασταθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Τις τελευταίες επτά ημέρες το νέφος «πνίξει» τα Σκόπια και ορισμένες ακόμη πόλεις της ΠΓΔΜ. Σε ορισμένες περιοχές της ΠΓΔΜ- και κυρίως στα Σκόπια -καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές συγκέντρωσης αιωρουμένων σωματιδίων, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν, τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη και τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (με επιτρεπόμενο όριο τα 50 μικρογραμμάρια).

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας στα Σκόπια έχει αναγκάσει αρκετούς κατοίκους της πόλης, κυρίως ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, να περιορίσουν στο έπακρο τις μετακινήσεις τους, ενώ χθες και σήμερα, λόγω της πυκνής ομίχλης, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους ήταν περιορισμένη.