Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής και οικονομικής βοήθειας στη λιβυκή αντιπολίτευση άφησε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, στη διάρκεια συνάντησής της στο Παρίσι με ένα μέλος του Λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η κ. Κλίντον στη συνάντησή της με τον υπεύθυνο του συμβουλίου για τις διεθνείς υποθέσεις Μαχμούντ Τζιμπρίλ απέφυγε να δεσμευτεί για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην λιβυκή αντιπολίτευση.

"Συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν τον λιβυκό λαό στις προσπάθειές του κατά του καθεστώτος Καντάφι", επισήμανε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Φίλιπ Ρέινς.

Ο Τζιμπρίλ ζήτησε από την κ. Κλίντον όπλα για να πολεμήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις, τόνισε αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η Κλίντον απάντησε πως θα εξετάσει το αίτημα αυτό, αλλά δεν υποσχέθηκε τίποτε, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρίσκεται στο Παρίσι για να συμμετάσχει σήμερα στην άτυπη σύνοδο της G8, υπό την προεδρία της Γαλλίας. Το Παρίσι με την υποστήριξη του Λονδίνου ζητεί, χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα, την ανάληψη δράσης που θα προσφέρει στήριξη στους αντικαθεστωτικούς και θα υπερασπιστεί το λαό της Λιβύης.