Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας 23,5 εκατ. ευρώ από τα προενταξιακά ταμεία για την ανάπτυξη των σερβικών δήμων στο Κόσοβο και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα διατεθεί στους δήμους στο βορρά, όπως ανακοινώθηκε από την έδρα της ΕΕ.

Η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια για έργα υποδομών και ανάπτυξης των θεσμών ανέρχεται συνολικά σε 38,5 εκατ. ευρώ, καθώς τον Οκτώβριο είχε διατεθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τονίζεται ότι οι συγκεκριμένοι πόροι δεν είναι μέρος της βοήθειας προς το Κόσοβο, που ανέρχεται σε 70 εκ. ευρώ.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε με την αφορμή αυτή δήλωσε ότι η χορήγηση οικονομικής βοήθειας αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης από την ΕΕ των προσπαθειών που κατέβαλαν το Βελιγράδι και η Πρίστινα για την εξομάλυνση των σχέσεων.

«Οι πόροι θα συμβάλουν στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή και θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Φούλε.