Πρώην διευθυντής εφημερίδας είχε «ροζ» βίντεο-φωτιά με τον Μπερλουσκόνι

Πρώην διευθυντής εφημερίδας είχε «ροζ» βίντεο-φωτιά με τον Μπερλουσκόνι

Μια ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται μια κατασκευαστική εταιρεία που αναλάμβανε έργα στο εξωτερικό, ένας πρώην εκδότης και μεσάζοντας ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο πρώην πρόεδρος του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι ερευνούν οι αρχές, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere Della Sera.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης αυτής βρίσκεται ο Βάλτερ Λαβίτολα, πρώην διευθυντής της εφημερίδας L' Αvanti, ο οποίος συστήνεται επίσης ως οικονομικός μεσάζων. Ο Λαβίτολα συνελήφθη ξανά σήμερα –έχει απασχολήσει την ιταλική δικαιοσύνη για διάφορες υποθέσεις– και αναμένεται να διωχθεί ποινικά για απόπειρα εκβίασης σε βάρος μιας ιδιωτικής εταιρίας του κατασκευαστικού τομέα, της Impregilo.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Άντζελο Καπριότι, στέλεχος της κοινοπραξίας Svemak, που είχε εξασφαλίσει συμβόλαια στον Παναμά και φέρεται να είχε προβεί σε δωροδοκία για να το επιτύχει, είπε πως ο Λαβίτολα, που έπαιζε ρόλο μεσάζοντα για ιταλικές εταιρίες, «είχε στα χέρια του βίντεο από συναντήσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με ιερόδουλες στον Παναμά», και «με αυτά τα βίντεο (. . .) εκβίαζε τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό».

Ακόμη, ο Λαβίτολα φέρεται να είχε στην κατοχή του «βίντεο με τον (πρώην πρόεδρο του Παναμά) Ρικάρντο Μαρτινέλι να παίρνει κοκαΐνη».

Ο Λαβίτολα, γράφει η εφημερίδα, «οργάνωνε τις συναντήσεις του Μπερλουσκόνι με πόρνες» στην κεντροαμερικανική χώρα και «είχε τραβήξει βίντεο κρυφά, χωρίς να το γνωρίζει» ο πρώην πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής ο ηγέτης της ιταλικής δεξιάς δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα αυτό.

Ο Λαβίτολα έχει ήδη καταδικασθεί σε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες φυλάκιση για προσπάθεια απόσπασης χρημάτων με εκβιασμό σε βάρος του Μπερλουσκόνι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο