Σε αλλαγές προσώπων στην ανώτερη ιεραρχία του κόμματος προχώρησε το ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι αλλαγές αποφασίστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή σε μυστική ψηφοφορία.

Ο Νίκος Κατσουρίδης, ηγετικό στέλεχος του κόμματος επί σχεδόν δύο δεκαετίες, απομακρύνθηκε από όλες τις θέσεις, που κατείχε, και παραμένει βουλευτής. Ο ίδιος ζήτησε να αποχωρήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Σταύρο Ευαγόρου, έως τη λήψη οριστικής απόφασης στις 3 Ιανουαρίου.

Στο Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ εκλέγονται πέντε νέα μέλη και τέσσερα στη γραμματεία.

Τα πέντε μέλη του ΠΓ είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Λουκαΐδης, ο συνταγματολόγος Τουμάζος Τσιελεπής και οι Γιώργος Γεωργίου, Χρυστάλλα Αντωνίου και Χρίστος Χριστοφίδης.

Τα νέα μέλη της γραμματείας είναι οι Νίκος Ιωάννου, Γιώργος Λουκαΐδης, Στέφανος Στεφάνου, τ. κυβερνητικός εκπρόσωπος και Νεοκλής Συλικιώτης, τ. υπουργός Εσωτερικών.

Πλην του Νίκου Κατσουρίδη αποχωρούν από τα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ ο Γιαννάκης Κολοκασίδης, ο Φανής Χριστοδούλου, ο Βενιζέλος Ζανέττος και ο Νίκος Πέτρου. Σημειώνεται ότι κάποιοι εξ αυτών, που αποχώρισαν, φέρονται αναμεμειγμένοι στο σκάνδαλο αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ κοντά στη Λάρνακα, υπόθεση για την οποία εκκρεμεί δικαστική διαδικασία.

 

TAGS