Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας έστειλε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την έκρηξη του αεροσκάφους της Pan-Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας όπου σκοτώθηκαν 270 άνθρωποι.

«Το Λόκερμπι παραμένει μία από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο κ. Κάμερον και τόνισε ότι οι σκέψεις όλων είναι στα θύματα και στις ζωές εκείνων που επηρεάστηκαν από ό,τι συνέβη στο Λόκερμπι εκείνη τη νύχτα της 21 Δεκεμβρίου του 1988.

«Με το θάρρος και την αντοχή που έχουν δείξει αλλά και την αποφασιστικότητά να μην εγκαταλείψουν ποτέ, έχουν αποδείξει ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να καταστρέψει το πνεύμα του ανθρώπου και αυτός είναι ο λόγος που η τρομοκρατία ποτέ δεν θα θριαμβεύσει», κατέληξε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Στις 21 Δεκεμβρίου 1998, μια πτήση της Pan-Am εξερράγη πάνω από το Λόκερμπι. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Αμερικανοί. Το λιβυκό καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι το 2003 αναγνώρισε επίσημα την ευθύνη για την επίθεση. Το μόνο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί, ο Αμντελ Μπασέτ αλ- Μεγκραχί, πέθανε το Μάιο του 2012 στη Λιβύη, αφού απελευθερώθηκε από τους βρετανούς, τρία χρόνια νωρίτερα, για λόγους υγείας.