Η ταϊλανδική αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μποϊκοτάρει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκηρύχθηκαν από την πρωθυπουργό ως μια διέξοδος στην κρίση, ωθώντας την Ταϊλάνδη προς το πολιτικό αδιέξοδο την παραμονή μιας μεγάλης διαδήλωσης στην Μπανγκόκ.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα διαπίστωσε ότι η ταϊλανδική πολιτική διαχείριση έχει αποτύχει», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αμπισίτ Βετζατζίβα ανακοινώνοντας την απόφαση για το μποϊκοτάζ των εκλογών.

«Ο ταϊλανδικός λαός έχασε την πίστη του στο δημοκρατικό σύστημα», πρόσθεσε.

«Οι Δημοκρατικοί δεν θα κατεβάσουν υποψηφίους στις εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου 2014», κατέληξε ο Βετζατζίβα, οι περίπου 150 βουλευτές του οποίου είχαν παραιτηθεί ομαδικά στις αρχές του μήνα, με αποτέλεσμα η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα να διαλύσει στις 9 Δεκεμβρίου το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις εντάσεις. Ωστόσο η αντιπολίτευση παραμένει ισχυρή και έχει προγραμματίσει για αύριο μια μεγάλη διαδήλωση στην Μπανγκόκ.

Το κόμμα της Γινγκλάκ Σιναουάτρα αναμένεται να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, για τις οποίες η εκλογική επιτροπή δήλωσε χθες ότι θα πραγματοποιηθούν όπως έχει σχεδιαστεί, παρά τις ανησυχίες ότι μπορεί να σημειωθούν βίαια επεισόδια στη διάρκεια της ψηφοφορίας.