Ο επί μισό αιώνα παρουσιαστής του BBC, η «φωνή» του βρετανικού αθλητισμού, που κάλυψε 11 Ολυμπιακούς αγώνες και έξι Παγκόσμια Κύπελα ποδοσφαίρου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο David Coleman, κάλυψε δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις του 20ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων του Μεξικού του 1968 και τους ματωμένους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, κατά τους οποίους μεταδίδονται για 30 ώρες όσο διήρκησε η πολιορκία από παλαιστίνιους τρομοκράτες.

Το γεγονός του θανάτου του σπουδαίου speaker, επιβεβαίωσε η οικογένειά του με την ανακοίνωση: «Με λύπη σας ανακοίνωνουμε ότι ο David Coleman, μετά από μία ασθένεια πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του με την οικογένεια του στο πλευρό του!». 

Γεννήθηκε στο Τσέσαϊρ και μπήκε στην ομάδα του BBC το 1954. Αγαπήθηκε από το κοινό για τις οn -air γκάφες που συνήθιζε να κάνει. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο ΟΒΕ και αποσύρθηκε από το BBC το 2000, σε ηλικία 74 ετών. Τον ίδιο χρόνο τιμήθηκε με Ολυμπιακό μετάλλιο για τη συνολική προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα.