Ένας Σύρος φωτορεπόρτερ, ο οποίος είχε εξωτερική συνεργασία με το Reuters, σκοτώθηκε, καθώς κάλυπτε μια σύγκρουση στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Ο Μόλχεμ Μπαρακάτ έχασε τη ζωή του την ώρα που έπαιρνε φωτογραφίες από μια μάχη που γινόταν για τον έλεγχο ενός νοσοκομείου ανάμεσα σε αντάρτες και τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι αντάρτες είχαν κατηγορήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι έχουν μετατρέψει το Νοσοκομείο Κίντι σε στρατώνα.

Κατά την κάλυψη της σύγκρουσης αυτής, ο Μπαρακάτ είχε πάρει επίσης φωτογραφίες, που έδειχναν την ζωή των απλών Σύρων πολιτών στην διαιρεμένη αυτή πόλη, η οποία πριν από τον πόλεμο αποτελούσε σημαντικό εμπορικό κέντρο της χώρας.

Ο Μπαρακάτ είχε στείλει στο Ρόιτερς δεκάδες φωτογραφίες από τον Μάιο που πέρασε. Πολλές από αυτές είχαν δημοσιευτεί σε πολλά έντυπα ανά τον κόσμο.

Την ίδια ώρα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) καταδίκασε σήμερα σε ανακοίνωσή του τις φονικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο συριακός στρατός τις τελευταίες ημέρες στο Χαλέπι κατά πολιτών, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.