Ένα ύποπτο αντικείμενο εξερράγη σήμερα χωρίς να προκαλέσει θύματα μέσα σε ισραηλινό λεωφορείο στο Μπατ Γιαμ, κοντά στο Τελ Αβίβ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Ένας επιβάτης ειδοποίησε τον οδηγό του λεωφορείου για την παρουσία ενός «ύποπτου αντικειμένου». Ο οδηγός ζήτησε από τους επιβάτες να κατέβουν από το λεωφορείο και κάλεσε την αστυνομία.

Ένας πυροτεχνουργός που κλήθηκε επιτόπου εξέταζε το αντικείμενο όταν αυτό εξερράγη. Ωστόσο ο πυροτεχνουργός φέρει μόνον ελαφρά τραύματα και δεν χρειάσθηκε νοσηλεία, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Όπως διευκρινίστηκε πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. «Έπειτα από εξέταση των εκρηκτικών που βρέθηκαν επιτόπου, συμπεράναμε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ.

Η βόμβα για την οποία η ισραηλινή αστυνομία πιστεύει πως τοποθετήθηκε από μαχητικούς Παλαιστίνιους, εξερράγη στο λεωφορείο αφού αυτό είχε εκκενωθεί από τους επιβάτες του.

«Υπήρχαν 12 επιβάτες στο λεωφορείο. Ο οδηγός σταμάτησε αμέσως όταν τον ειδοποίησαν για ένα ύποπτο αντικείμενο. Ήταν μια σακούλα στο πίσω κάθισμα και αμέσως έδωσε εντολή να βγουν όλοι από το λεωφορείο», δήλωσε ο Εϊτάν Φίξμαν, εκπρόσωπος της εταιρείας λεωφορείων Νταν.

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, η οποία είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό αφότου επαναλήφθηκαν τον Ιούνιο οι ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας πυροτεχνουργός της βρισκόταν επιτόπου όταν η σακούλα ανατινάχθηκε, αλλά ουδείς τραυματίσθηκε.