Οι αμερικανοί πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την πόλη Μπορ και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, Τζούμπα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς εντείνονται οι φόβοι για έναν γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο στην αφρικανική χώρα.

«Σήμερα το πρωί, οι ΗΠΑ -σε συντονισμό με τον ΟΗΕ και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν- απομάκρυναν με ασφάλεια τους Αμερικανούς πολίτες από την Μπορ, στο Νότιο Σουδάν. Οι Αμερικανοί πολίτες και οι πολίτες συμμαχικών μας εθνών μεταφέρθηκαν από την Μπορ στην Τζούμπα με ελικόπτερα του ΟΗΕ και των ΗΠΑ», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρίνισε πόσοι Αμερικανοί μεταφέρθηκαν στην Τζούμπα.

Το υπουργείο σημείωσε ότι συνολικά περίπου 380 Αμερικανοί αξιωματούχοι και πολίτες έχουν απομακρυνθεί από το Νότιο Σουδάν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε επίσης ότι περίπου 300 πολίτες άλλων χωρών μεταφέρθηκαν στο Ναϊρόμπι της Κένυας και σε άλλες τοποθεσίες εκτός του Νοτίου Σουδάν με τέσσερις ναυλωμένες πτήσεις και πέντε στρατιωτικά αεροσκάφη.

«Η αμερικανική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο Νότιο Σουδάν» , αναφέρει στην ανακοίνωση η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι.