Περαιτέρω μέτρα θα λάβουν οι ΗΠΑ, εάν κριθεί αναγκαίο, μετά την επίθεση που δέχτηκαν αμερικανοί στρατιώτες στο Νότιο Σουδάν, δήλωσε την Κυριακή ο Μπαράκ Ομπάμα αποκαλύπτοντας ότι 46 αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε επιστολή του προς το Κογκρέσο οι στρατιωτικοί έχουν σταλεί «για την ασφάλεια των πολιτών εξ αιτίας της κατάστασης στο Νότιο Σουδάν ώστε να εξασφαλιστεί, το προσωπικό συμπεριλαμβανομένης της πρεσβεία μας». Ζήτησε μάλιστα τη στήριξη του αμερικανικού σώματος στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πιο νέα σε σύσταση χώρα στον κόσμο σπαράσσεται από εσωτερικές συγκρούσεις ευρείας μορφής και τέσσερις αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν το Σάββατο από πυρά αγνώστων κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μπορ.

Ήταν μέρος μιας ομάδας περίπου 46 στρατιωτών που έφτασαν για να βοηθήσουν στην εκκένωση τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Νότιο Σουδάν ενώ η χώρα απειλείται με εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αμερικανοί πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την πόλη Μπορ και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, Τζούμπα.