Ένα κοριτσάκι 3 ετών σκοτώθηκε ενώ άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές. 

Η Χάλα Άμπου Σαμπίχα, 3 ετών, έχασε τη ζωή της και τρία μέλη της οικογένειάς της τραυματίστηκαν στο αλ Μπουρέιτζ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία ιατρική πηγή. Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Το κοριτσάκι βρισκόταν μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του έξω από το σπίτι τους, κοντά στο στρατόπεδο εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, και χτυπήθηκε από θραύσματα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Δύο από τα αδέλφια της τραυματίστηκαν. 

Αξιωματούχοι της Χαμάς και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν τα στρατόπεδα στο Χαν Γιούνες και το αλ Μπουρέιτζ ενώ άρματα μάχης βομβάρδισαν τα ανατολικά περίχωρα της πόλης της Γάζας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στα ξένα μέσα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επέφεραν αεροπορικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τον θανάσιμο τραυματισμό ισραηλινού πολίτη, ο οποίος εργαζόταν στο συνοριακό φράκτη, από πυρά πυροβόλου όπλου.

Ο ισραηλινός άνδρας, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, χτυπήθηκε από πυρά ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης. Αργότερα οι υγειονομικές αρχές τον κήρυξαν και επισήμως νεκρό.

Πρόκειται για το τελευταίο σε μια σειρά παλαιστινιακών χτυπημάτων κατά ισραηλινών στόχων τις τελευταίες ημέρες.