Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana κατήγγειλε σήμερα τις ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου με τις οποίες η Ουάσιγκτον καταδίκασε τους βομβαρδισμούς της συριακής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή του Χαλεπίου, στα βόρεια της χώρας.

«Ο Λευκός Οίκος προσποιείται ότι αγνοεί τα εγκλήματα που διαπράττουν οι τρομοκράτες. (Αντίθετα) καταδικάζει αυτές που αποκαλεί αδιάκοπες αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι» μετέδωσε το πρακτορείο.

Η Ουάσιγκτον καταδίκασε χθες τις επιθέσεις των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ, που είχαν αποτέλεσμα περισσότεροι από 364 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κι αξίωσε από τη Δαμασκό να προστατέψει τον άμαχο πληθυσμό.

Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι καθεστωτικές δυνάμεις εναντίον πολιτών» κάνοντας χρήση πυραύλων Σκουντ και βαρελιών γεμισμένων με εκρηκτικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

«Στις περιοχές που αναφέρεται ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου (...) δεν υπάρχουν πολίτες, παρά μόνο ομάδες (τρομοκρατών) από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τσετσενία» τόνισε το Sana.

«Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, που κατήγγειλε την χρήση πυραύλων και εκρηκτικών εκ μέρους του συριακού στρατού (..) δεν αναρωτιέται για τη συμπεριφορά των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν» συνεχίζει το πρακτορείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Sana κατήγγειλε επίσης ότι η Ουάσιγκτον σιώπησε για τις εξελίξεις στη Μααλούλα, χριστιανική πόλη στα βόρεια της Δαμασκού, την οποία πρόσφατα κατέλαβαν αντάρτες του Μετώπου Αλ Νόσρα.