Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε απόψε τον πρώην πρωθυπουργό στην κυβέρνηση του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον Χισάμ Καντίλ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο Καντίλ συνελήφθη στην έρημο, όχι μακριά από το Κάιρο, μαζί με «έναν λαθρέμπορο ανθρώπων», καθώς «σκόπευε να διαφύγει στο Σουδάν».

Ο Καντίλ είχε καταδικασθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ένα χρόνο φυλάκιση από δικαστήριο διότι δεν προχώρησε στην εκτέλεση δικαστικής απόφασης που ακύρωνε την ιδιωτικοποίηση μιας εταιρείας του δημοσίου την δεκαετία του 1990. Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη είχε δώσει εντολή να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Καντίλ και του είχε επιβάλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου, ο Καντίλ ήταν πολύ διακριτικός στις κινήσεις του, εν μέσω της αιματηρής καταστολής εναντίον των ισλαμιστών υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου. Ο Καντίλ συμμετείχε σε μια συμμαχία ομάδας υποστηρικτών του Μόρσι η οποία είχε έρθει σε επαφές με ευρωπαίους μεσολαβητές με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων με τις αρχές που είχε εγκαταστήσει ο στρατός.