Δεκαοκτώ άνθρωποι, όλοι τους παράνομοι μετανάστες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στα ανοιχτά των νησιών Τερκς και Κάικος όταν αναποδογύρισε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσαν οι αρχές αυτού του αρχιπελάγους των Αντιλλών. Άλλοι 32 άνθρωποι διασώθηκαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί από επίσημη πηγή η εθνικότητα των θυμάτων. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Turks and Caicos Sun, όλοι τους ήταν Αϊτινοί.

Τα νησιά Τερκς και Κάικος, υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκονται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων βορείων της Αϊτής, πάνω στην πορεία που ακολουθούν πολλά πλοιάρια τα οποία επιχειρούν να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στις ακτές των ΗΠΑ.

Τα ξημερώματα σήμερα οι τοπικές αρχές εντόπισαν το πλοιάριο στα ανοιχτά και προσπάθησαν να το ρυμουλκήσουν, όμως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης το σαπιοκάραβο βυθίστηκε.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων. Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν ένα ελικόπτερο και σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής.