current views are: 1

26 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση18:58

Νεαρός σκιέρ θάφτηκε σε χιονοστιβάδα στις Άλπεις

Ένας 24χρονος σκιέρ έχασε σήμερα τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα στην περιοχή Λεζ Αρνό, στις Άλπεις, στα βόρεια του Τορίνου.

Δημοσίευση 18:58’
αρθρο-newpost

Ένας 24χρονος σκιέρ έχασε σήμερα τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα στην περιοχή Λεζ Αρνό, στις Άλπεις, στα βόρεια του Τορίνου.

Ένας 24χρονος σκιέρ έχασε σήμερα τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα στην περιοχή Λεζ Αρνό, στις Άλπεις, στα βόρεια του Τορίνου.

Οι διασώστες τον εντόπισαν και τον μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όμως ο άτυχος σκιέρ υπέκυψε καθώς είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα, είχε μείνει πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο και έπασχε και από υποθερμία.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο 24χρονος μαζί με άλλους τρεις Γάλλους έκανε σνόουμπορντ σε μια πίστα που είχε κλείσει λόγω της κακοκαιρίας.

Η Ιταλία βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους, ενώ παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες και στα δρομολόγια των πλοίων.

Μάλιστα, εξαιτίας της χιονόπτωσης 13.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Βερμπάνια και άλλοι 3.000 στη Βαλσέζια.

Στη Λομβαρδία, κοντά στη λίμνη Κόμο, δύο νεαροί ηλικίας 16 και 18 ετών εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους λόγω των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές. Σώθηκαν από τους πυροσβέστες και φέρουν μόνο λίγα επιφανειακά τραύματα. Πλημμύρες και κατολισθήσεις αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή του Βαρέζε.

Η σφοδρή χιονόπτωση ήταν η αιτία που διακόπηκαν επί 12 ώρες τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας. Στην κοιλάδα του Γκρεσονέι έπεσε ενάμισι μέτρο χιόνι μέσα σε λίγες ώρες ενώ στην κοιλάδα του Μεγάλου Αγίου Βερνάρδου το ύψος του χιονιού έφτασε τα 50-70 εκατοστά.

Στη Μαριλέβα, στα δυτικά του Τρεντίνο, ένας άλλος νεαρός σκιέρ θάφτηκε κάτω από μια χιονοστιβάδα αλλά πρόλαβε και βγήκε σώος από το χιόνι. Δεκάδες τουρίστες δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Σέστο Πουστέρια λόγω του χιονιού και των δέντρων που είχαν πέσει στο δρόμο.

Κοντά στη Γένοβα οι αρχές απομάκρυναν από τις κατοικίες τους 50 ανθρώπους λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν μετά την έντονη βροχόπτωση. Λόγω της θαλασσοταραχής και των ισχυρών ανέμων έχουν επίσης διακοπεί τα δρομολόγια των φεριμπότ στη Σαρδηνία, την Κορσική και από τη Νάπολη για το Κάπρι.


σχετικα αρθρα