«Ο σταθμός διέκοψε τη λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων που προκλήθηκε από το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος του Κερέμ Σαλόμ», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιευθυντής του σταθμού αναφερόμενος στην ισραηλινή απόφαση για το κλείσιμο του περάσματος έπειτα από σειρά αιματηρών επεισοδίων.

Η διακοπή λειτουργία του σταθμού της Λωρίδας της Γάζας υποχρεώνει την εταιρεία να περιορίσει στις έξι ώρες την ηλεκτροδότηση, έναντι των 12 ωρών, κατά την κανονική λειτουργία του σταθμού.

Το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος αποφασίσθηκε μετά τον θάνατο ενός Ισραηλινού που σκοτώθηκε από πυρά καθώς εργαζόταν κοντά στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας. Σε αντίποινα, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στη Γάζα κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένα παιδί, ενώ τουλάχιστον έξι ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν ανακοίνωσε ότι το συνοριακό πέρασμα θα παραμείνει κλειστό «μέχρι νεοτέρας διαταγής».

Ο ηλεκτρικός σταθμός της Λωρίδας της Γάζας είχε αρχίσει να επαναλειτουργεί στις 15 Δεκεμβρίου, έπειτα από διακοπή που διήρκεσε ενάμισι μήνα.