Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται πέντε 16χρονοι μαθητές, για την κλοπή και την χρήση εισιτηρίων λεωφορείων της Εταιρείας Μεταφορών Λεμεσού

Η κλοπή έγινε στις 11 του περασμένου Νοέμβρη, μετά την διάρρηξη λεωφορείου της εταιρείας που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την κατοικία του οδηγού του. Οι δράστες είχαν εντοπίσει τότε κι αρπάξει ένα τσαντάκι, που περιείχε δέσμες με 3.500 εισιτήρια των 5 ευρώ έκαστο, όπως και μια σφραγίδα.

Παραμονές των Χριστουγέννων τέσσερις νεαροί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένα εισιτήρια για να μεταβούν από τον Άγιο Αντώνιο σε πολυκατάστημα στο Ζακάκι.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως τα σφραγισμένα εισιτήρια έφεραν τους αριθμούς, από εκείνα που είχαν καταγγελθεί ως κλεμμένα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, οι 16χρονοι ανακρίθηκαν κι ομολόγησαν πως τα εισιτήρια τα είχαν προμηθευτεί από φίλους του σε τιμή ευκαιρίας. Αντί για το αντίτιμο των 5 ευρώ, εκείνοι πλήρωσαν 25 σεντ.

Ο ανήλικος που κατονομάστηκε κλήθηκε στην Αστυνομία, παραδέχτηκε πως εκείνος είχε προβεί στην κλοπή, αλλά κατονόμασε τους φίλους του ως συνεργάτες στην παρανομία του. Και οι πέντε νεαροί αναμένεται να κατηγορηθούν γραπτώς και να κλητευθούν αργότερα στο Δικαστήριο.