«Χαοτική» χαρακτήρισε ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, μέλος της συλλογικής προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση αυτή στον συνασπισμό των κομμάτων που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ιδιαίτερα στον επικεφαλής εταίρο, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP).

Μιλώντας στον Τύπο με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (SDA), ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί μια πιθανή συμμαχία με το SDP, μετά τις βουλευτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2014, παρά το γεγονός ότι το SDP «έδιωξε» το SDA από την κυβερνητική συμμαχία, το 2012.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς σημείωσε ότι ένας συνασπισμός με το SDP είναι πιθανός και εξαρτάται από τα αποτελέσματα του κόμματος αυτού.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσέγγισης με τη Συμμαχία για ένα Καλύτερο Μέλλον, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Ασφαλείας Φαχρουντίν Ράντοντσιτς, τον οποίο, ωστόσο, κατηγόρησε για μια «καταστροφική σχέση» που έχει σταθεί εμπόδιο στην προοπτική συνεργασίας μέχρι στιγμής.

Ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς αναφέρθηκε και στο Δημοκρατικό Μέτωπο του Ζέλικο Κόμσιτς, λέγοντας πως πρόκειται για ένα νέο κόμμα «με τη μεγαλύτερη δυναμική».

Εμφανίστηκε δε, βέβαιος ότι το κόμμα του θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψήφων μεταξύ των Μουσουλμάνων της Βοσνίας στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς.