Τουλάχιστον ένας πολίτης σκοτώθηκε και πολλά παιδιά τραυματίστηκαν στο Μπανγκουί από χειροβομβίδες που πέταξαν στρατιώτες από το Τσαντ, που συμμετέχουν στην αφρικανική δύναμη η οποία επιχειρεί στην περιοχή, και προστάτευαν αυτοκινητοπομπή συμπατριωτών τους που εγκατέλειπαν την πόλη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στρατιώτες από το Τσαντ πέταξαν πολλές χειροβομβίδες εναντίον πολιτών σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο» στο προάστιο Φουχ, στα βόρεια της πόλης, εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του στρατού που δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Πολλά παιδιά που τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση μεταφέρθηκαν στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Μπανγκουί, σύμφωνα με ανθρωπιστική πηγή, που δε μπορούσε έως αυτή τη στιγμή να καθορίσει τον ακριβή αριθμό των τραυματισμένων παιδιών.

Τις χειροβομβίδες πέταξαν οι στρατιώτες εναντίον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του δρόμου με στόχο να καθυβρίσει και να προσβάλει τους πρόσφυγες από το Τσαντ, οι οποίοι είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα τους, υπό την προστασία του στρατού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.