current views are: 1

29 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:26

Αυτή είναι η «μαύρη χήρα» που έσπειρε τον θάνατο στη Ρωσία- Βίντεο και φωτό

Την Οκσάνα Ασλάνοβα ταυτοποιήσε η ρωσική αστυνομία ως την γυναίκα που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ. 

Δημοσίευση 09:26’
αρθρο-newpost

Την Οκσάνα Ασλάνοβα ταυτοποιήσε η ρωσική αστυνομία ως την γυναίκα που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ. 

Την Οκσάνα Ασλάνοβα ταυτοποιήσε η ρωσική αστυνομία ως την γυναίκα που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ, σύμφωνα με το Russian Today. Η Οκσάνα φέρεται να είχε παντρευτεί δυο φορές με στρατιωτικούς που δεν είναι πλέον στη ζωή. Οι αρχές την καταζητούν από τον Ιούλιο του ’12, ενώ φέρεται να ήτανκαλή φίλη με γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε λεωφορείο της περιοχής τον περασμένο Οκτώβριο.

Το χρονικό της επίθεσης αυτοκτονίας

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν γυναίκα καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ, κοντά στην ασταθή περιοχή του Βορείου Καυκάσου, στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με το Russian Today.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας στο σιδηροδρομικό σταθμό σταμάτησε την γυναίκα καμικάζι για έλεγχο και έτσι την εμπόδισε να εισέλθει στην κύρια αίθουσα αναμονής. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής διελεύκανσης εγκλημάτων. 

Η «μαύρη χήρα» που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά (για τα οποία χρησιμοποιήθηκε ποσότητα τουλάχιστον 10 κιλών TNT σύμφωνα με το Russia Today), πυροδότησε τον μηχανισμό λίγο μετά την είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού, κοντά στα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και όταν είδε έναν αστυνομικό να κινείται πως το μέρος της, καθώς προκάλεσε υποψίες.

Επί του παρόντος οι πληροφορίες κάνουν λόγο για είκοσι νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί ακόμη να αλλάξει, σύμφωνα με το Russian Today. Ωστόσο, επίσημες πηγές κάνουν λόγο για 15 νεκρούς. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας αστυνομικός και ένα παιδί, ενώ σοβαρά τραυματισμένο είναι ένα ανήλικο κοριτσάκι που σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην μητέρα της που την αγκάλιασε για να την προστατεύσει. 

Η πόλη πάντως έχει ήδη κυρηχτεί σε τριήμερο πένθος. 

Η επίθεση από τη «μαύρη χήρα» όπως αποκαλούν οι ρώσοι αστυνομικοί τις γυναίκες καμικάζι που σπέρνουν το θάνατο, μόνο αναμενόμενη δεν ήταν για την ρωσική αστυνομία που είχε χαλαρώσει τα μέτρα φύλαξης εν μέσω χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Επίθεση από γυναίκα καμικάζι στην ίδια πόλη στις 21 Οκτωβρίου είχε στοιχίσει τη ζωή επτά ανθρώπων, στην αιματηρότερη επίθεση εκτός της ασταθούς περιοχής του Βορείου Καυκάσου τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε κατάσταση «επιφυλακής» η χώρα

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τις αρχές ασφαλείας για τις εξελίξεις στο Βόλγογκραντ  μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκε στις 12:45 ώρα Μόσχας (10:45 ώρα Ελλάδας) και μελετά ήδη τις πρώτες εκθέσεις για την τραγωδία.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν διέταξε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενισχύσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους και την Ανακριτική Επιτροπή της χώρας να επιταχύνει τις προσπάθειες διαλεύκανσης της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ ο Ρώσος ηγέτης ανέθεσε στην κυβέρνηση της χώρας και ειδικότερα στα υπουργεία Εκτάκτων Καταστάσεων και Υγείας, καθώς και στον κυβερνήτη της περιφέρειας του Βόλγογκραντ να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την παροχή της δέουσας βοήθειας στα θύματα της έκρηξης. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε ότι, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, οι τραυματίες πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως σε ιατρικά ιδρύματα της Μόσχας με έκτακτες πτήσεις», είπε ο Πεσκόφ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 


σχετικα αρθρα