«Έσβησε» ο Big Ben

«Έσβησε» ο Big Ben

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται από το πρόγραμμα των λαμπερών πυροτεχνημάτων ο Big Ben με τα οποία άλλοτε το Λονδίνο υποδεχόταν το νέο έτος, όπως ανακοινώθηκε από τη δημαρχία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από 12 μήνες υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα και τα πυροτεχνήματα μυστηριωδώς δεν εκτοξεύθηκαν στον ουρανό της βρετανικής πρωτεύουσας.  

Ακόμη μνημονεύονται τα πυροτεχνήματα με τα οποία ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον θέλησε να υποδεχθεί το Ολυμπιακό Έτος του 2012. Επειδή ακριβώς έκλεψαν τις εντυπώσεις ο Τζόνσον θέλησε να επαναλάβει τη... λαμπερή επιτυχία του, αλλά για κάποιον λόγο που ποτέ δεν διευκρινίσθηκε τα πυροτεχνήματα δεν πυροδοτήθηκαν στον Big Ben, κάτι που προκάλεσε απογοήτευση. Το πρόβλημα φέρεται να εντοπίζεται στη 17.000 λιρών αξίας μπαταρία, ενώ οι βουλευτές που αδημονούσαν για τη στιγμή παρακολουθώντας από τη Βουλή των Κοινοτήτων χαρακτήρισαν το θέαμα φιάσκο.

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε δύο ώρες πριν από το γεγονός, αλλά δεν μπορούσαν να το επιδιορθώσουν εγκαίρως για την επίδειξη.

Πηγή: Daily Mail

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο