Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

Εικόνες που μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση και αποτυπώνονται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε, καθώς το ένα μέρος του τρόλεϊ έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. 

Ανάμεσα στους τραυματίες σύμφωνα με το Russia Today είναι και ένα παιδί το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. O αριθμός τους φτάνει τους 41 συνολικά, 27 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Στις ρωσικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός μετά και το δεύτερο αυτό χτύπημα μέσα σε δύο ημέρες, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για την ασφάλεια κατά τη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι τον Φεβρουάριο. 

Οι αρμόδιοι που διεξάγουν τις έρευνες εκτιμούν πως και το νέο συμβάν πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

H ρωσική αστυνομία έχει ταυτοποιήσει την Οκσάνα Ασλάνοβα ως την γυναίκα που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σιδηροδρομικό σταθμό, σύμφωνα με το Russian Today. Η Οκσάνα φέρεται να είχε παντρευτεί δυο φορές με στρατιωτικούς που δεν είναι πλέον στη ζωή.

Οι αρχές την καταζητούν από τον Ιούλιο του '12, ενώ φέρεται να ήταν καλή φίλη με γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε λεωφορείο της περιοχής τον περασμένο Οκτώβριο.

Η πόλη πάντως έχει ήδη κυρηχτεί σε τριήμερο πένθος

Η επίθεση από τη «μαύρη χήρα» όπως αποκαλούν οι ρώσοι αστυνομικοί τις γυναίκες καμικάζι που σπέρνουν το θάνατο, μόνο αναμενόμενη δεν ήταν για την ρωσική αστυνομία που είχε χαλαρώσει τα μέτρα φύλαξης εν μέσω χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Επίθεση από γυναίκα καμικάζι στην ίδια πόλη στις 21 Οκτωβρίου είχε στοιχίσει τη ζωή επτά ανθρώπων, στην αιματηρότερη επίθεση εκτός της ασταθούς περιοχής του Βορείου Καυκάσου τα τελευταία τρία χρόνια.