current views are: 1

30 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:23

Ώρες αγωνίας για τον Μίκαελ Σουμάχερ

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι, χωρίς να μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την εξέλιξη της υγείας του, δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Δημοσίευση 10:23’
αρθρο-newpost

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι, χωρίς να μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την εξέλιξη της υγείας του, δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Στο «κόκκινο» είναι η αγωνία για τον Μίκαελ Σουμάχερ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι, λίγες ώρες μετά το χτύπημα στο κεφάλι, την ώρα που έκανε σκι στις Γαλλικές Άλπεις.

Οι θεράποντες ιατροί του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ δεν έκαναν προβλέψεις για την εξέλιξη της υγείας του τονίζοντας ότι η κατάστασή του είναι «κρίσιμη». Σημείωσαν, όμως, με σιγουριά ότι δεν θα είχε επιζήσει από την πρόσκρουση στον βράχο εάν δεν φορούσε κράνος.

Η κατάσταση του γερμανού πρωταθλητή της Formula 1 παραμένει «σταθερή» ανέφεραν νωρίτερα και βρίσκεται σε «τεχνητό κώμα», δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

«Με το τεχνητό κώμα προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την πίεση του εγκεφάλου, προκειμένου να αποτρέψουμε περαιτέρω βλάβες. Ο Σουμάχερ είναι πιθανό να μείνει σε κώμα για αρκετές ημέρες», σημείωσε η νευροχειρούργος Κάθριν Μακ Μάχον, επισημαίνοντας ότι «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε».

 Η ίδια στη συνέντευξη Τύπου συμπλήρωσε πως χωρίς το κράνος το πιθανότερο ήταν να είχε χάσει τη ζωή του από τη σφοδρότητα του ατυχήματος. 

Χθες το βράδυ, ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση, ενώ ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι εκτός από τον γιατρό και φίλο του που τον υποδέχθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου και διακομίσθηκε με ελικόπτερο μετά τον τραυματισμό του, στο ίδιο νοσοκομείο μετέβη και δεύτερος ειδικευμένος σε τέτοια τραύματα γιατρός από το Παρίσι, ο νευροχειρουργός Ζεράρ Σεγιάντ. 

Στο πλευρό του «Σούμι» βρίσκεται εκτός από την σύζυγό του Κορίνα και τα παιδιά τους και ο πρώην προσωπικός γιατρός της Formula 1, ο οποίος είχε συνδράμει στην αποκατάστασή του το 1999, όταν είχε μία σοβαρή πτώση στη διάρκεια αγώνα.

Το μήνυμα της οικογένειάς του αναφέρει:

«Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που παρέχουν στον Μίχαελ. Γνωρίζουμε πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του και έχει στείλει ευχές για ταχεία ανάρρωση. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, όπως και των φίλων μας. Θα θέλαμε να τα ευχαριστήσουμε κι αυτά για τη βοήθειά τους».

Μηνύματα συμπαράστασης στον «Σούμι»

Σύσσωμη η κοινότητα της Formula 1 είναι στο πλευρό του θρυλικού πιλότου. «Ο Μίκαελ στάθηκε σαν πατέρας δίπλα μου στη Formula 1. Ήταν και πάντα θα είναι στο πλευρό μου, σε κάθε στάδιο της καριέρας μου», έγραψε στο Twitter ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ. 

«Γίνε γρήγορα καλά Μίκαελ! Ελπίζω να ακούσω σύντομα κάποια καλά νέα», έγραψε από την πλευρά του ο Φερνάντο Αλόνσο.

Είχε χάσει τη μητέρα του από χτύπημα στο κεφάλι!

Μετά την είδηση του ατυχήματος του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1, άλλη μία ήρθε να θυμίσει άλλη τραγική ιστορία της οικογένειας.

Τον Απρίλιο του 2003 η μητέρα του, Ελίζαμπεθ, είχε χάσει τη ζωή της από πτώση που είχε στο σπίτι της και τραυματισμό στο κεφάλι που της προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία. Μάλιστα, παρέμεινε σε κώμα για εννέα ημέρες.

 


σχετικα αρθρα