Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του ρωσικού πλοίου που έχει παγιδευτεί από τους πάγους κοντά στην Ανταρκτική, πρόκειται να απομακρυνθούν με ένα κινεζικό ελικόπτερο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ελήφθη η απόφαση να απομακρυνθούν 52 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος με ένα ελικόπτερο του κινεζικού πλοίου Σούε Λονγκ, εφόσον οι μετεωρολογικές συνθήκες το επιτρέψουν», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Το ρωσικό σκάφος μεταφέρει συνολικά 74 πρόσωπα, επιστήμονες, τουρίστες και μέλη του πληρώματος.

Οι αυστραλιανές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα πως ένα αυστραλιανό παγοθραυστικό που είχε αναχωρήσει για να προσεγγίσει το παγιδευμένο ρωσικό πλοίο Akademik Shokalskiy, αναγκάσθηκε να ανακρούσει πρύμναν λόγω της κακοκαιρίας και πως μια νέα προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Το κέντρο συντονισμού διασώσεων στην Αυστραλία βρίσκεται σε τακτική επαφή με το πλοίο. Η κατάσταση της υγείας όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος είναι καλή.