Η Ρωσία παρομοίασε σήμερα δυο αιματηρές επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι στην πόλη Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας με τις τρομοκρατικές επιθέσεις εξτρεμιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Συρία και άλλες χώρες και κάλεσε να υπάρξει διεθνής αλληλεγγύη στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τους «τρομοκράτες».

«Δεν θα υποχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε την συνεπή μάχη μας εναντίον ενός δόλιου εχθρού, τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε μόνο μαζί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα στην οποία επιρρίπτουν την ευθύνη οι ρωσικές αρχές για την επίθεση – που σημειώθηκε εν μέσω απειλών από εξτρεμιστές όπως ο Ντόκου Ουμάροφ, ο ηγέτης ισλαμιστών ανταρτών στο Βόρειο Καύκασο, ο οποίος έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να εμποδίσουν τη Ρωσία να διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο.

Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ένα τρόλεϊ στη Βόλγκογκραντ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, ήταν η δεύτερη του είδους μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες ενώ απομένει λιγότερος από ένας μήνας πριν από την έναρξη των αγώνων.