Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από επίθεση που πραγματοποίησαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια ενός γάμου στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας ένοπλοι, για τους οποίους πιστεύεται ότι ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 7 νεκρούς και 5 τραυματίες.

Δύο ένοπλοι άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ το Σάββατο στο χωριό Τάσαν Αλάντ, στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί, στην πολιτεία Μπόρνο, που βρίσκεται σε απόσταση 230 χιλιομέτρων από την κύρια πόλη της περιοχής, την Μαϊντουγκούρι, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Λάουαν Τάνκο.

"Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι είναι κατά πάσα πιθανότητα ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ, έφτασαν κατά τη διάρκεια της γιορτής που γινόταν έξω γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) και άνοιξαν πυρ", προτού διαφύγουν, διευκρίνισε ο ίδιος.

Εξάλλου την Κυριακή άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Κουατζάφα, ένα άλλο χωριό της πολιτείας Μπόρνο, ενώ κι άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ουάραμπε, ένα άλλο χωριό, το οποίο βρίσκεται όπως και το Κουατζάφα κοντά στο δάσος Σαμπίσα, όπου οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ είχαν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες με τον στρατό.

Τους τελευταίους μήνες οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά των πολιτών στην περιοχή.

Μέλη της Μπόκο Χαράμ, η οποία διεκδικεί τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, κατηγορούν τους πολίτες ότι συνεργάζονται με τον στρατό στην προσπάθειά του να καταπνίξει την εξέγερσή τους, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους εδώ και τέσσερα χρόνια.

Τον Μάιο η νιγηριανή κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία του Μπόρνο και σε δύο άλλες πολιτείες του βορρά, την Γιόμπε και την Ανταμάουα, απωθώντας τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ εκτός της Μαϊντουγκούρι προς απομακρυσμένες αγροτικές ζώνες κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, το Τσαντ και τον Νίγηρα.

Την ίδια ώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις της Νιγηρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν τουλάχιστον 56 ισλαμιστές μαχητές της Μπόκο Χαράμ σε μια συντονισμένη επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον τους από ξηράς και αέρος στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Δύο στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια μιας μάχης που έγινε στο δάσος Αλάφα το Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού στην περιοχή, τον λοχαγό Αλίγιου Ντάντζα.

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτούν μέχρι στιγμής από ανεξάρτητη πηγή. Ο στρατός ανακοινώνει συχνά σημαντικές απώλειες μεταξύ των μαχητών της Μπόκο Χαράμ, ενώ σπανίως παραδέχεται μεγάλες απώλειες στους κόλπους του ή μεταξύ των πολιτών.