Μαθήματα στο Κέμπριτζ με αντικείμενο τη διαχείριση αγροτικών εκμεταλλεύσεων ξεκινά τον Ιανουάριο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από τα ανάκτορα του Κένσινγκτον.

«Το μάθημα θα βοηθήσει τον Δούκα του Κέμπριτζ να κατανοήσει τα σύγχρονα προβλήματα των αγροτικών επιχειρήσεων και των αγροτικών κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν δέκα εβδομάδες, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου και ο 31χρονος πρίγκιπας θα παρακολουθεί σεμινάρια για 18-20 ώρες την εβδομάδα, ενώ θα πρέπει να παραδίδει εργασίες κάνοντας παράλληλα και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Η εκπαίδευση αυτή θα προετοιμάσει τον Ουίλιαμ για τη διαχείριση του Δουκάτου της Κορνουάλης, μια έκταση 530.000 στρεμμάτων από την οποία εξασφαλίζει τα εισοδήματά του ο διάδοχος του θρόνου.

Επί του παρόντος τα έσοδα από το Δουκάτο της Κορνουάλης τα απολαμβάνει ο πρίγκιπας Κάρολος, όμως η διαχείριση της έκτασης θα περάσει στον γιο του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Ο Ουίλιαμ σπούδασε ιστορία τέχνης και γεωγραφία στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκωτίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του γνωρίστηκε με τη νυν σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον.