Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Ρωσία, έπειτα από τις δύο αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη Βόλγκογκραντ, που σημειώθηκαν λίγες μόνο εβδομάδες πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Από τα δύο χτυπήματα, - σε τρόλεϊ σήμερα το πρωί, και στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης χθες- σκοτώθηκαν συνολικά 32 άνθρωποι, ενώ ακόμη 105 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Παράλληλα, οι αρχές φαίνεται πως ταυτοποίησαν το δράση της σημερινής επίθεσης, ο οποίος πρόκειται για τον Πάβελ Πετσένκιν. Ρωσικής καταγωγής, ο δράστης, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ εξισλαμίστηκε και στρατολογήθηκε από τους ισλαμιστές. 

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο το οποίο καταγράφει τη συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης το πρωί της Κυριακής στο Βόλγκογκραντ που προκάλεσε το θάνατο δεκαέξι ατόμων κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από το εσωτερικό του σιδηροδρομικού σταθμού. 

Δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη εμφανίζεται ένας άντρας με μαύρα ρούχα να επιχειρεί να περάσει το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, ενισχύοντας τα σενάρια που κυκλοφόρησαν από το απόγευμα της Κυριακής και θέλει πίσω από την έκρηξη να βρίσκονται ένας άνδρας και μια γυναίκα. 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί μόνο η ταυτότητα της γυναίκας, της 26χρονης Οξάνα Ασλάνοβα