Για τουλάχιστον δεκαπέντε Παλαιστίνιους που έχουν πεθάνει από την πείνα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στον καταυλισμό των Παλαιστίνιων προσφύγων του Γιάρμουκ, στη Δαμασκό κάνει λόγο η UNRWA, η  υπηρεσία του ΟΗΕ υπεύθυνη την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Ο καταυλισμός των Παλαιστίνιων προσφύγων του Γιάρμουκ πολιορκείται από το στρατό του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, σύμφωνα με την η UNRWA η οποία κάλεσε  όλες τις πλευρές να επιτρέψουν την παροχή βοήθειας στον καταυλισμό.

«Οι πληροφορίες που λάβαμε αυτό το Σαββατοκύριακο δείχνουν ότι τουλάχιστον πέντε παλαιστίνιοι πρόσφυγες πέθαναν από υποσιτισμό στον καταυλισμό του Γιάρμουκ, ανεβάζοντας σε 15 τον αριθμό των νεκρών για τους οποίους γνωρίζουμε» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κρις Γκάνες, εκπρόσωπος της UNRWA.

Ο ίδιος προειδοποίησε για επιδείνωση της κατάστασης στον καταυλισμό αυτόν, στον οποίο εξακολουθούν να ζουν περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι.

Όπως είπε η  συνεχής παρουσία ενόπλων ομάδων που έχουν διεισδύσει στον τομέα αυτόν από τα τέλη του 2012 και η πολιορκία του από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, έχουν ματαιώσει όλες τις προσπάθειες της οργάνωσης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.