Είκοσι επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από ισραηλινούς στρατιώτες το 2013, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2012, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση B'Tselem

Για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό το 2013. 

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους σκότωσαν τρεις Ισραηλινούς, δυο στη Δυτική Όχθη και έναν κοντά στη Λωρίδα της Γάζας έναντι τεσσάρων το 2012. 

Ο εκπρόσωπος B'Tselem Σαρίτ Μικαέλι κατήγγειλε "την έλλειψη σοβαρότητας" στις έρευνες που διεξάγει ως τώρα ο ισραηλινός στρατός. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής οργάνωσης, από τότε που το γραφείο του γενικού στρατιωτικού εισαγγελέα ακολουθεί μια νέα πολιτική, εδώ και δυο χρόνια και οχτώ μήνες, πέντε έρευνες άρχισαν μετά το θάνατο 35 Παλαιστινίων, αλλά μόνον σε ένα ισραηλινό στρατιώτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι υπόλοιπες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο ή εξετάζονται τώρα.