Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τρεις δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα που συνελήφθησαν την Κυριακή και προφυλακίστηκαν σήμερα κατηγορούνται για συμμετοχή σε "τρομοκρατική οργάνωση" καθώς υπάρχουν υποψίες ότι διατηρούσαν δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, το κίνημα που έχει πλέον τεθεί εκτός νόμου.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε αν η κατηγορία αφορά και τους τρεις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο Αυστραλός Πίτερ Γκρίστι.

Ένας από τους δικηγόρους του επικεφαλής στο γραφείο του Αλ Τζαζίρα στο Κάιρο, ο Αιγυπτιοκαναδός Μοχάμεντ Άντελ Φάχμι, είπε ότι πελάτης του κατηγορείται ότι ήταν μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων που κηρύχθηκαν "τρομοκρατική οργάνωση" από τις αιγυπτιακές αρχές την περασμένη εβδομάδα.

Οι τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την Κυριακή και η εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα ότι προφυλακίστηκαν για δύο εβδομάδες, προκειμένου να ανακριθούν.

Τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στο Κάιρο έκλεισαν στις 3 Ιουλίου, αφού ερευνήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας λίγες ώρες μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.