Ο ηγέτης των Ταξιαρχιών Αμπντάλα Αζάμ, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και η οποία είχε αναλάβει τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό τον περασμένο Νοέμβριο, συνελήφθη από τον στρατό του Λιβάνου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λιβανέζος υπουργός Άμυνας.

Ο «εμίρης» Ματζίντ αλ Ματζίντ συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων στη Βηρυτό, ειπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάγιεζ Γοσν, χωρίς να διευκρινίσει το πότε και πώς έγινε η σύλληψη. 

Η σελίδα που διατηρούσε στο Twitter ο Σιρατζεντίν Ζρεϊκάτ, ένας εκπρόσωπος αυτής της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης, σήμερα εμφανίζεται πεσμένη.

Ο Ζρεϊκάτ είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι οι Ταξιαρχίες ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας έξω από την πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Είχε προειδοποιήσει μάλιστα ότι οι επιθέσεις στο Λίβανο θα συνεχιστούν εφόσον η σιιτική Χεζμπολάχ συνεχίσει να μάχεται τους αντάρτες στη Συρία, στο πλευρό του στρατού του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.