Η Σερβία θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις το 2014, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία της και να αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς, ανοίγοντας την εορταστική εκδήλωση "Open Heart Street", που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο του Βελιγραδίου για το καλωσόρισμα του νέου έτους.

"Την περασμένη χρονιά πετύχαμε θετικά αποτελέσματα, όσον αφορά στη θέση της Σερβίας στη διεθνή σκηνή" σημείωσε, προσθέτοντας ότι στις 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη για την προσχώρηση της χώρας στην ΕΕ, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο B92, ο κ.Ντάτσιτς επεσήμανε ότι πέρα από τις μεταρρυθμίσεις η Σερβία έχει ανάγκη από αλλαγές στο αξιακό της σύστημα, ως προϋπόθεση για την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών αξιών.

Το πρωί της Τετάρτης, ο κ.Ντάτσιτς, επισκέφθηκε- με την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών- το επιχειρησιακό κέντρο του Αστυνομικού Τμήματος Βελιγραδίου, όπου ενημερώθηκε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς να σημειωθούν έκτροπα , παρά το γεγονός ότι το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία που δόθηκε μπροστά από το κοινοβούλιο για την αλλαγή του έτους, ξεπέρασε τα 50.000 άτομα.

Αργότερα επισκέφτηκε μαιευτική κλινική στο κέντρο του Βελιγραδίου και χάρισε ένα χρυσό νόμισμα στο πρώτο μωρό που γεννήθηκε το 2014, ένα κορίτσι.

Στη συνέχεια "άνοιξε" την εκδήλωση "Open Heart Street event", που παραδοσιακά απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, όμως φέτος υπήρξε μία κινητοποίηση για τη διευκόλυνση της προσέλευσης ατόμων άνω των 65 ετών.

"Στόχος μας πρέπει να είναι να δούμε περισσότερα παιδιά να γεννιούνται και να φροντίζουμε εκείνους που εργάστηκαν καθ' όλη τη ζωή τους για να παρέχουν σε εμάς, που είμαστε λίγο νεότεροι από εκείνους"," επισήμανε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. "Εύχομαι να έχουμε στη χώρα μας περισσότερη αγάπη, περισσότερο σεβασμό, περισσότερη προσοχή στα παιδιά και κατ' επέκταση στο μέλλον της Σερβίας" είπε.