Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα βόρεια του Καΐρου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο γιος ενός ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από το στρατό, χαρακτήρισε την ομάδα των συλληφθέντων ως τρομοκρατική οργάνωση, αφού θεωρείται υπεύθυνη για την βομβιστική επίθεση.

Από την πλευρά της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη. Η ομάδα ανταρτών, Άνσαρ Μπαίτ αλ-Μακντίς, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Μανσούρα που έλαβε χώρα στις 24 Δεκεμβρίου.

Αφότου καθαιρέθηκε ο Μόρσι, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει χιλιάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι κατηγορούν τον στρατό για πραξικόπημα και απαιτούν την ανατοποθέτηση του πρώην προέδρου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ιμπραήμ. κατηγόρησε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ότι έχει ανοίξει διόδους επικοινωνίας με την ισλαμική οργάνωση Χαμάς στη γειτονική Γάζα και ότι τα μέλη της Αδελφότητας λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση από αυτή.

Ο Σάμι Αμπού Ζουχρί, εκπρόσωπος της Χαμάς, αρνήθηκε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τις ως «μια προσπάθεια για παραπλάνηση του αιγυπτιακού λαού».