Στις «μεγάλες» ειδήσεις τελικά η διεθνής δημοσιογραφία- και όχι μόνο η ελληνική- δεν έχει όρια με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων να «δημιουργεί» μία απεικόνιση του εγκεφάλου του Σουμάχερ, των βλαβών που έχει υποστεί και των πιθανών σεναρίων με βάση την εικόνα για την εξέλιξη της υγείας του. 
 
Σύμφωνα λοιπόν με την απεικόνιση αυτή όλα τα σενάρια για τον Γερμανό είναι πιθανά ακόμα και ο θάνατος καθώς οι βλάβες είναι σοβαρές. Ωστόσο δεν αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα όπως το να αναρρώσει αλλά να έχει υποστεί ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες τέτοιες που θα του έχουν προκαλέσει απώλεια μνήμης, παράλυση, απώλεια ισορροπίας ακόμα και επιληψία. 
 
 
Στην εν λόγω αποτύπωση του εγκεφάλου του Μίκαελ Σουμάχερ φαίνεται πως έχουν γίνει δύο επεμβάσεις , με τους γιατρούς να έχουν αφαιρέσει τμήμα από το πάνω μέρος του κρανίου και να έχουν κάνει «οπές» στο πίσω μέρος, προκειμένου να μειώσουν την κρανιοεγκεφαλική πίεση.
 
Ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει για έκτη μέρα τη σημαντικότερη μάχη της ζωής του με τον νευροχειρούργο, Φιλίπ Ντεκ, να πιστεύει πως οι επόμενες 48 ώρες είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της κατάστασής του. 
 
«Αν είναι ακόμα ζωντανός μετά από 48 ώρες, αυτό είναι ήδη ένα σημάδι ότι περάσαμε μια φάση. Η εγκεφαλική βλάβη σε αυτά τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι είναι πολύ διαφορετική από κάθε άλλο τραύμα για να δώσει μια πραγματικά σαφή ιδέα για το τι μπορεί να συμβεί. Υποστηρίζεται από πολύ ικανούς ανθρώπους. Μένει μόνο να περιμένουμε. Μετά από 48 ώρες, θα έχουμε περάσει αυτή την πρώτη κρίσιμη φάση. Άλλες επιπλοκές μπορούν ακόμη να εμφανιστούν, καθώς σχετίζονται με τη σοβαρότητα της κατάστασής του και το γεγονός ότι είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας», είπε χαρακτηριστικά.
 
T.A.